Thursday, April 11, 2013

Kiyomi kiyomi Cameron Highland


Assalamualaikum semua warga blogger dan para pembaca di luar sane tu. Cehh cehhh, macam retis dah nak beri ucapan bagai :P Usah dipanjangkan cite lagi, saye akan memulakan cite seperti tajuk di atas. Sekarang ni hangat kat dalam youtube lagu kiyomi kiyomi dari penyanyi korea bernama Hari yang sedang didendangkan di dalam blog saya ni. Hari? Macam name hari isnin selasa rabu khamis jumaat sabtu ahad dah haaaaa :P Tapi korang mesti dah tengokkan video clip kiyomi tu? Cutekan cutekan macam saya. Wakaka (perasan habis minah ni)

Bagi sesiapa yang tak pernah tengok lagi video clip kiyomi, korang boleh search dalam youtube tengok. Banyak gila! Serius, korang akan teringin nak buat video macam dorang dorang semua tu :P Sumpah cute gila! <3 Ni antara video clip kiyomi yang saya suka tengok, (http://www.youtube.com/watch?v=tHzj1IOVtzw) and (http://www.youtube.com/watch?v=FZjCGc4QTWw). Sila sila klik! Dulu igauan Gangnam Style. Sekarang igauan Kiyomi Kiyomi :)

Sambil layan lagu Kiyomi Kiyomi, meh sini tengok gambar saya time kat Cameron Highland bersama keluarga tercinta saya pada 24.3.2013 <3 :*

Welcome to Tanah Rata Cameron Highland! Umur 22 tahun baru dapat pergi sane. First time ni! >.<



 Bermulalah di sini perjalanan kami :P



 Strawberry Farm tapi kecil je




Pelbagai jenis rama-rama. Comang molek <3





 Jalan-jalan kat taman rama-rama, terjumpa ular ni pula. Sangat-sangat kelakar ular yang pernah saya jumpa :P



Cak cak, bergambar dulu dengan bunga raya paling besar yang pernah saya jumpa



 Okay, time pergi ke tempat lain pula


Comel kaktus ni tapi tak beli pun. Cuci mata je :P


Stop! Bergambar lagi :P








Permandangan Cameron Highland yang paling nyaman :)



Keychain untuk kawan-kawan :)


Okay done! Sampai sini je. Bye bye! Assamualaikum <3 :*


Wednesday, March 13, 2013

Cuba Mencantikkan keadaan :)


Assalamualaikum dan selamat malam! :*

Dah lame tak update new post. Busy katekan (busy la sangatkan Zzzzzz) Tiba-tiba malam cenggini rasa nak update new post. Malas sebenarnya tapi gagahkan diri dan jari jemari kakukukukuku ini untuk menaip. Ni pun untuk kepentingan negara tercinta! (takde kaitan langsung -.-) Malas nak panjangkan cerita lagi, sebenarnya saya saya saya saya….. sebenarnya saya nak nak nak nak……… sebenarnya saya nak…… (terasa nak lempang bila lambat habaq -,-) Sebenarnya nak tunjuk backgeram baru kite. Cantik tak cantik tak? Baik cakap cantik, kan lempang kan baru tahu :P (mengadenya, menyampah! :3) Lepas tu kite nak tunjuk lagu baru kite. Lagu Kim Jong Kook aka my future husband, EH! :P Lepas tu kite nak tunjuk gambar baru kite. Lepas tu kite nak tunjuk…. tunjuk…. tunjuk…. Emm.. tunjuk ape eh? Tunjuk sume la yang ade kat dalam blog kite tu. Hehehe :P

Malas nak berleter panjang panjang lagi, jom tengok gambar kite yang tak seberapa ni sambil dengar lagu suami kite. Eh! Hahaha :P














Posing depan pintu bilik pun jadi. Yela, takde orang nak amik kite jadi model photoshoot. Sobsob :’(

Okay la, takde idea dah nak tulis, bye bye! Muahx sikit! <3 :*










Saturday, September 15, 2012

Lagu Instrumental


Assalamualaikum. Just nak suruh korang dengar lagu baru dalam blogs biee ni je tapi takde suara pun. Just lagu instrumental je. Ada empat lagu biee letak dalam blogs biee ni. Dengarlah eh! :P

Kenapa biee letak lagu ni? Sebab, hari tu time biee pergi buat facial muka kat Shadira, kat situ ade pasang lagu by piano instrumental. Dari situ biee jadi suke sebab best je dengar. Tenang je rase jiwa dan raga ni. Dannnnnnnnn melayan perasaan biee je. :P

Time time sunyi, if biee dengar muzik ni kompem sedih je rase. Mulalah teringat kisah-kisah terindah dulu bersama si dia. Tetttt! LUPAKAN JE! J

Okay la, biee stop tulis sampai sini jela! Ape-ape pun, terima kasih pada siapa yang sudi singgah blogs biee ni. Terima kasih banyak-banyak! Lepas dah dengar lagu dalam blogs biee ni, kasi la komen sikit tentang lagu instrumental ni eh. Hehe. :P



Wednesday, July 25, 2012

Tak Ku Duga, Tak Ku Sangka


Hai, assalamualaikum. Selamat berpuasa semua! Hari ni sudah lima hari kite berpuasa. Sekejap je rasekan :)
Okay, entry biee kali ni biee nak cite pasal Kak Yuyu Zulaikha, blogger terkenal tu. Mesti korang kenalkan? Dalam tv pun ade muke die. Die sangat comel tau .♥

Ape yang tak ku duga, tak ku sangka lah sangat macam tajuk entry ni, biee terkejut sebab kak yuyu komen blogs biee ajak buka puasa same-same. Aww aww, itu yang AWESOME sangat-sangat! Blogger paling COMEL dan TERKENAL ajak buka same-same ngan die. Ohh sungguh terharu rase. See gambar di bawah ni sebagai bukti :’)


Nak tahu kenapa biee ADORE and PROUD sangat-sangat dengan kak yuyu ni? Sebab kak yuyu comel dan semua entry yang kak yuyu buat, semuanya best tau! Jalan cerita pun menarik je. Tak bosan je nak membace. Kak yuyu pandai bercerita, tak macam biee, tak pandai pun. Sobsob :’(

See follower kak yuyu. Banyak yang amat O.O


Banding ngan follower biee memang kalahlah. See! :P


Biee kenal kak yuyu since dalam myspace lagi. Time tu die free hair lagi. Biee kenal die pun dari Kak Babey. Bff kak yuyu ni. Dorang sangat comel .♥


Maaf kak yuyu, selama ni biee jadi STALKER TEGAR kak yuyu sampailah kak yuyu bertudung. Sape suruh kak yuyu comel sangat. Heeee :P


Biee bangga sangat dengan kak yuyu ni sebab dari free hair, sekarang dah menutup aurat. Alhamdulillah. Sejak selalu stalker kak yuyu lah, biee baru dapat hidayah nak bertudung macam kak yuyu juga. Memang bile bertudung, lagi banyak dugaannya tapi takpe, biee akan cube berusaha menerima semua dugaan tu dengan redho, InsyaAllah :’)

Sorry kak yuyu, biee curi dua gambar kak yuyu letak dalam blogs ni. Sorry tak kasi tahu kak yuyu. Heee :P

SELAMAT BERPUASA DAN LOVE YOU A LOT, KAK YUYU!


Harus singgah di blogs Kak YUYU ZULAIKHA dan harus add Kak Babey Chukiess Babey Chukiess (Apple)!




..TAMMAT..






Telatah Supergirl dan Superboy Saya


Okay, Assalamualaikum. Baru hari ni biee baru nak buat entry setelah sekian lama menghilangkan diri oleh sebab ………………. (padahal malas nak menaip+takde idea) :P Clean and clear kan blogs biee? Yeahhh, biee dah delete semua entry dalam ni (menipu je, tak delete pun, ade je dalam draft tu) :P Entry kali ni biee nak cite pasal telatah supergirl dan superboy biee yang nakal+degil (same je macam biee) :P Biee ade 4 orang anak buah. Tua dahkan biee ni. Okay, let’s go! Jom usya gambar dorang :D

See, nilah anak buah biee. Comelkan? (tengok makcik die la) :P
Okay, jom biee perkenalkan name dorang.
Dari kiri atas, Nor Sorfiena Balqies Binti Shahrul Nizam (anak buah sulung)
Dari kanan atas, Shamier Fahrien Bin Shahrul Nizam (anak buah kedua)
Dari kiri bawah, Siti Nur Qaleesya Binti Shahriz Nazim (anak buah ketiga)
Dari kanan bawah, Shahier Fariesh Bin Shahrul Nizam (anak buah keempat)
.♥

Yang tengah tu sifu. Nakal+degil sangat-sangat. Suka paksa orang tapi die rajin belajar. Die suke paksa biee ajar die buat homework die. Kalau biee cakap malas, die paksa juga. Die buli biee. Sobsob :’(

            See, tengoklah sifu dah mule menggila. Kuncu-kuncu die jadi pengikut setia die :P

Aww aww, si Shamier buat muke macho die .
Balqies macam nak buat peace tapi tak sempat nak angkat tinggi sikit, sangat comel .
Qaleesya buat muke blur, so cute! .



Kegirangan mereka takkan pernah berakhir tanpa merasa kesedihan macam makcik nya ni :’D


..TAMMAT..